Virolainen: Kansalaisaloitteessa kyse ihmisten erilaisuuden arvostamisesta ja kunnioittamisesta

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja suuren valiokunnan jäsen Anne-Mari Virolainen pitää tasa-arvoisen kansalaisaloitteen hyväksymistä eduskunnassa kannanottona ihmisten erilaisuuden arvostamisen ja kunnioittamisen puolesta.

?Kansalaisaloitteen käsittelyn aikana sekä aloitteen kannattajilta että vastustajilta on vaadittu toisen ymmärtämistä ja suvaitsemista. On hienoa, että yli 160 000 suomalaisen kannatuksen kerännyt aloite on tullut hyväksytyksi eduskunnan käsittelyssä vielä ensimmäisenä kansalaisaloitteena. Tämä on hieno hetki myös demokratian ja kansalaisten vaikutusmahdollisuuksien kannalta?, painottaa Virolainen.

?Ihmisiä pitää kohdella lain edessä samanarvoisesti. Kansalaisaloitteen hyväksymisessä on kyse siitä, että annamme kaikille yhtäläiset mahdollisuudet kokea olevansa yhteiskunnan hyväksyttyjä jäseniä ja kokea olonsa turvalliseksi. Nyt otamme niitä askelia, jotka muut pohjoismaat ovat jo aiemmin ottaneet?, kuvailee Virolainen.

Virolainen muistuttaa Kokoomuksen olevan moniarvoinen puolue, josta löytyy sekä kansalaisaloitteen puolustajia että vastustajia. Virolainen on iloinen, että eduskuntaryhmän selvä enemmistö otti kuitenkin kantaa aloitteen hyväksymisen puolesta.

?Suvaitsevaisuus tarkoittaa ennen kaikkea muiden ihmisten yksilöllisyyden arvostamista mutta myös erilaisten mielipiteiden ja arvojen kunnioittamista. Haluan kunnioittaa myös niiden edustajien päätöstä, jotka äänestivät kansalaisaloitteen hylkäämisen puolesta?, toteaa Virolainen.

Kansalaisaloite etenee nyt suuren valiokunnan käsiteltäväksi.

?Uskon, että suuren valiokunnan enemmistö ottaa myös aloitteen puolesta kantaa. Eduskunnan enemmistön tahdon mukaisesti aloite on vietävä eteenpäin. Viivyttelyyn ei ole aihetta?, päättää Virolainen.