Sulje valikko
Valikko Avaa/sulje valikko

Suomen tärkeimmät vaalit

Lähde ehdokkaaksi 2021 kuntavaaleihin

Kunnissa tehdään suomalaisten arkeen kaikkein suorimmin vaikuttavat päätökset. Koronakriisin jälkeen meitä odottaakin valtava hyvinvoinnin uudelleenrakennusurakka – nyt jos koskaan on tilausta näkemyksellisille ja vastuuntuntoisille päättäjille ja uusille ideoille. Haluatko olla mukana vaikuttamassa kotikuntasi tulevaisuuteen?

Lähde ehdokkaaksi Suomen tärkeimpiin vaaleihin.

Lähde ehdokkaaksi

Miksi ehdokkaaksi?

 

Lähde ehdokkaaksi

Muiden päättäjien kokemuksia

 

Lähdin mukaan politiikkaan, koska olin kyllästynyt siihen, että päättäjinä tuntui toimivan ihmisten arjesta ihan pihalla olevia poliitikkoja.

Halusin päätöksentekoon maalaisjärkeä.
Halusin myös parantaa lasten ja nuorten asioita.

Olen nyt ollut mukana kuntapolitiikassa 12 vuotta ja edelleen innokas jatkamaan. Hyviä asioita saa oikeasti vietyä eteenpäin! Tekemäni aloitteen myötä saimme esimerkiksi Jyväskylässä käyttöön nuorten kesätyösetelit helpottamaan kesätyöpaikan saamista.

Kuntavaalit ovat tärkeät vaalit. Niissä valitaan päättäjät tekemään päätöksiä jokaisen ihmisen arkeen vaikuttavista asioista. Hyvien päätösten pohjalle tarvitaan ruohonjuuritason arjen tuntemusta. Siellä tarvitaan meitä tavallisia ihmisiä – sinua ja minua.

Katja Isomöttönen, Jyväskylä
Perhepäivähoitaja

Olin lääkärinä Tansaniassa 1980-luvulla neljä vuotta. Ajatteluni juuret ovat edelleen peräisin Afrikan yöstä: Teenkö oikeita asioita oikein?

Miten järjestelmä tuottaa kaikille suurimman hyödyn kohtuullisin kustannuksin? Näihin kysymyksiin vastausten etsintä on täyttänyt työuran. Vastauksien löytäminen on tuonut halun vaikuttaa erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon sisältöön. Tansaniassa opitut periaatteet ovat olosuhteiden erilaisuudesta huolimatta edelleen päteviä myös Suomessa.

Kuntavaalit ovat tärkeät, koska kuntatasolla voimme vaikuttaa kansalaisten hyvinvoinnin perusasioihin. Haluan korostaa tiedon merkitystä päätöksenteossa, taloudellisesta kantokyvystä huolehtimisen merkitystä sekä laajaa yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa.

Olli-Pekka Ryynänen, Kuopio
Yleislääketieteen professori emeritus, Itä-Suomen yliopisto

Kuntapolitiikassa mukana oleminen on konkreettisin tapa vaikuttaa oman kunnan tai kaupungin asioihin.

Yhden vaalikauden kokemuksella koen oman oppimiskäyräni olleen huikea ja silmien avautuminen yhtä isoa kuin pienellä kissanpennulla. Innostus kuntapoliitikon työhön on kasvanut kokemuksen ja vaikutuskanavien löytymisen kautta.

Ehkä parasta henkilökohtaisella tasolla on kuitenkin uusien ystävyyssuhteiden löytyminen ja yhdessä tekeminen silloin kun parhaimmillaan siihen on päästy.

Kaikkea tätä en osannut edes aavistaa siinä vaiheessa kun ensimmäistä kertaa kirjoitin ehdokassitoumuksen. Jälkikäteen on kutienkin helppo todeta, että se oli yksi parhaita valintoja elämässäni.

Hanna Haipus, Oulu
Rakennustekniikan DI

Kuntavaalit ovat tärkeät, koska voit vaikuttaa merkittäviin lähellä oleviin asioihin.

Lähdin itse mukaan kuntapolitiikkaan, koska halusin tehdä asioita eri tavalla. Koin, että kunnassa on paljon asioita, jotka voidaan tehdä järkevämmin, laadukkaammin ja tehokkaammin.

Nuorena tuoreena kuntapäättäjänä näkee asiat eri tavalla ja juuri tästä syystä nuoria erityisesti tarvitaan ehdolle mukaan. Parasta kuntapolitiikassa on onnistumisen tunne.

Kun saat itsellesi tärkeän asian läpi ja maaliin antaa se energiaa jatkaa eteenpäin. Kuntapolitiikassa pääset haastamaan itseäsi joka päivä.''

Mikael Ropo, Pori
Toimitusjohtaja, yrittäjä

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider


Lähde ehdokkaaksi