• FI
 • SV
 • MENU
  Tietoa kokoo­muk­sesta

  Tietoa kokoo­muk­sesta

  Kokoomus haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä elämässään ja jossa heikoimmista pidetään huolta. 

  Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme, ministerimme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme. Kokoomus on aatteellinen harrastus, jonka parissa opitaan aina jotain uutta ja tavataan mahtavia ihmisiä! Toisille tämä tarkoittaa kokouksissa vaikuttamista ja toisille talkootunteja torilla kansalaisten parissa.

  Arvot ja periaate-ohjelma

  Jäsen-palvelu

  Kannat

  Eurovaalit

  Puolue-valtuusto

  Piiri-
  järjestöt

  Historia

  Kokoomus-
  naiset

  Kansio

  Kokoomus-puoti

  Dokumentti-arkisto

  BiF -
  Borgerlig samling i Finland

  Porvarillisen työn arkisto

  Kokoomus eduskunnassa

  Kokoomus sai kevään 2019 eduskuntavaaleissa 38 kansanedustajaa. Olemme paikkamäärässä mitattuna eduskunnan kolmanneksi suurin puolue. Kokoomus haluaa kehittää suomalaista hyvinvointivaltiota vastuullisella politiikalla.

  Eduskunnassa Kokoomus on säätämässä lakeja, jotka tähtäävät kannustavaan, sivistyneeseen, välittävään ja suvaitsevaan yhteiskuntaan. Kokoomuksen mielestä Suomea ei muuteta pelkällä lainsäädännöllä, vaan tarvitsemme myös uutta tekemisen meininkiä.

  Tutustu eduskuntaryhmään

   


   

  Kokoomus on kansainvälinen

  Tuemme demokratiaa, ihmisoikeuksien toteutumista ja vapaata markkinataloutta kansainvälisten suhteiden kautta eri valtiossa ja kansainvälisissä yhteisöissä.

  Kokoomus on kansainvälinen puolue, joka haluaa muuttaa maailmaa oikeudenmukaisemmaksi. Olemme huolissamme ilmastonmuutoksesta, ruuan ja puhtaan veden riittävyydestä sekä ympäristön puhtaudesta.

  Kokoomus tekee aktiivista työtä avoimemman, kansainvälisemmän ja menestyvämmän Suomen eteen. Euroopan yhdentyminen on tuonut enemmän hyvää kuin huonoa, vaikka se saattaa välillä unohtua. Vahva EU on jokaisen suomalaisen etu. Siksi Kokoomus haluaa määrätietoisesti kehittää EU:ta suomalaisten kannalta järkevään suuntaan.

  Euroopan Unionin parlamentissa on kolme kokoomuslaista meppiä, Sirpa Pietikäinen, Petri Sarvamaa ja Henna Virkkunen. Kokoomus on Suomen suurin europuolue.

  Kokoo-muksen MEPit

  EPP:n puolue-ohjelma

  Eurovaali-ehdokkaat