Satonen: kiitän hallitusta velkaantumisen hillitsemisestä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Satonen pitää merkittävänä, että Stubbin hallituksen päätökset ovat johtamassa valtion velkaantumisen merkittävään laskuun ensi vuonna. Satonen muistuttaa, että viimeksi valtion budjetin loppusumma on ollut edellistä vuotta pienempi kaksi vuotta peräkkäin pääministeri Lipposen hallituksen aikaan.

?Hallituksen päätösten johdosta valtion velkaantuminen laskee voimakkaasti. Tänä vuonna valtio ottaa uutta velkaa 7,4 miljardia euroa, mutta ensi vuonna enää 4,5 miljardia. Lisää toimia on tehtävä ensi vaalikaudellakin, jotta Suomen julkinen talous saadaan terveelle pohjalle. Vain siten suomalaisille voidaan järjestää tärkeät palvelut myös jatkossa?, painottaa Satonen.

?Suomen talouden näkymät pysyvät heikkoina. Tässä tilanteessa on olennaista, että Suomen julkisesta taloudesta ja talouden uskottavuudesta pidetään kaikin keinoin huolta. On tärkeää, että budjettiriihen päätökset hyödyttävät ennen kaikkea Suomea, eivätkä mitään yksittäistä puoluetta tai ryhmää?, toteaa Satonen.

Satonen muistuttaa, että Suomen talouden haasteet ovat ennen kaikkea rakenteellisia. Satonen painottaa, että Suomen talouden kestävyysvajeen korjaamiseksi rakennetoimien laittamista täytäntöön on jatkettava. Satonen penää lisäpäätöksiä niin kuntien tehtävien purkamiseksi, sote-uudistuksen toteuttamiseksi ja työurien pidentämiseksi.

?Kokoomus jatkaa rakennetoimien toteuttamista. Kestävyysvajeen korjaamista jatketaan tulevaisuudessa uusilla päätöksillä ja toimilla niin kauan, kunnes tavoite saavutetaan. Eläkeuudistuksen toteuttaminen pikaisesti on keskeinen kestävyysvajeen umpeen kuromiseksi. Suomen julkisen talouden ja uskottavuutemme kannalta odotamme työmarkkinajärjestöiltä onnistumista uudistuksen valmistelussa?, päättää Satonen.