Meppiterveiset: Sarvamaa huolestui investointiohjelmasta

Budjettivaliokunnan varapuheenjohtaja Petri Sarvamaa on huolissaan Europarlamentin tekemistä muutoksista Junckerin ja Kataisen investointiohjelmaan.

Hänen mukaansa parlamentin piti saada oma puumerkkinsä siihen mistä 315 miljardin euron investointeihin tarvittavat kahden miljardin takuurahat otetaan.

– Rahojen ottaminen liikenne- ja tutkimusvaroista herätti paljon liikehdintää.  Parlamentti ei halua, että rahoja irrotetaan näistä ja se jää nähtäväksi miten parlamentin, neuvoston ja komission kolmikantaneuvotteluissa asia ratkaistaan.

Se mistä minä olen huolissani on, että Eurooppa on vajoamassa sellaiseen investointikuiluun, että riskirahoittajat eivät lähde liikkeelle tälläkään kertaa, kun todella tarvittaisiin investointeja.

Sarvamaan mukaan kannattaa kantaa huolta siitä heikentääkö parlamentin kanta luottamusta investointirahastoon.

– Uskon kuitenkin siihen, että neuvotteluissa järki voittaa, että sijoittajille ja markkinoille viesti tulee selväksi. Junckerin ja Kataisen idea on, että jätetään politikointi pois ja tällä tiellä ollaan. Parlamentin kanta on menossa samaan suuntaan, mutta meillä täytyy olla valmius antaa riittävän vahva signaali. Rahaa on, mutta se ei riittävästi hakeudu eurooppalaisiin hankkeisiin.