Räty: Sote-ratkaisu mahdollistaa paremmat palvelut

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn mukaan sote-uudistus mahdollistaa sosiaali-ja terveyspalvelujen kehittämisen entistä laadukkaammiksi. Palvelujen laatua tulee jatkossa mitata muillakin kriteereillä kuin jonojen pituudella. Myös palvelujen kustannusten läpinäkyvyyttä on lisättävä ja vaikuttavuuteen kiinnitettävä entistä enemmän huomiota.

”Nyt päätetty sote-palveluiden rakenne mahdollistaa palvelujen kehittämisen paremmiksi ja laadukkaammiksi. Lisäksi sote-palveluiden laadun ja kustannusten vertailtavuus on kauan kaivattu edistysaskel”, Räty korostaa.

Järjestämislaki on suuri osa isoa sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta. Meneillään on myös sosiaali- ja terveydenhuollon monikanavarahoituksen purkamista pohtivan rahoitustyöryhmän työ.

”Rahoitustyöryhmä valmistelee erilaisia rahoitusmalleja ensi kevään hallitusneuvotteluihin. Tämä järjestämislakiratkaisu antaa mahdollisuuden tehdä rahoitusratkaisu jolla lisätään ihmisten valinnanvapautta tulevaisuudessa.”

Laura Räty on tyytyväinen että sote-uudistuksesta saatiin ratkaisu.

”On hyvä että kaikkien eduskuntapuolueiden kesken saatiin yhteinen ratkaisu näin suuressa, jokaista suomalaista koskettavassa asiassa.”, hän kommentoi.