Petteri Orpo: Suomi tarvitsee työtä tukevan verouudistuksen

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo kannustaa hallitusta kehysriihessä suomalaista työtä arvostaviin ja lisääviin ratkaisuihin.

Orpon mukaan työlinja vaatii päätöksiä monilla eri tasoilla. ?Verotus on yksi tärkeä elementti. Jos ja kun arvostamme suomalaista työtä, teemme sen tekemisestä ja teettämisestä mahdollisimman houkuttelevaa?, hän painottaa. Suomeen tarvitaan suomalaista työtä tukeva verouudistus. Peruslinjan tulisi olla, että työn tekemisen ja teettämisen kannalta kaikkein haitallisimpia veroja alennetaan ja verotuksen painopiste siirtyisi mieluummin työn kannalta vähiten haitallisiin veroihin. ?Kun tiedämme tosiasian, että hyvinvointimme syntyy vain työstä, miksi ihmeessä verottaisimme sitä raskaimman kautta??, Orpo kysyy.

Orpon mukaan Suomi tarvitsee positiivisen kierteen, jolla synnytämme maahan lisää työpaikkoja, investointeja ja hyvinvointia.

?Suomalaiset odottavat päätöksiä, joilla turvaamme hyvinvointia tuleville sukupolville. Ratkaisu kaikkiin haasteisiimme on, että uskomme suomalaiseen työhön. Tämä tulisi ottaa huomioon kaikessa päätöksenteossa?, Orpo tiivistää.

Orpo muistuttaa, että talkoisiin tarvitaan mukaan myös työmarkkinajärjestöt, sillä hallituksella on käsissään vain osa korteista. Maltillisen palkkaratkaisun vaikutus positiivisen kierteen synnyttämiseen ja työllisyyden turvaamiseen olisi asuuri askel. Mikäli yhteinen ratkaisu syntyy, hallitus voisi hyvin olla mukana vahvistamassa kilpailukykyä ja suomalaisten ostovoimaa. Orpon mukaan ratkaisu pitäisi kotimaan markkinoiden pyörät pyörimässä ja tätäkin kautta turvaisi suomalaisia työpaikkoja. ?Työmarkkinajärjestöillä on nyt mahdollisuus luoda paljon hyvää Suomelle?, Orpo kannustaa.