Petteri Orpo: Kyllä lähi­palveluille!

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja Kokoomuksen kunnallis- ja aluepoliittisen toimikunnan puheenjohtaja Petteri Orpo lupaa kokoomuslaisten kunnanvaltuutettujen ympäri Suomen työskentelevän yhteisen päämäärän eteen tulevalla valtuustokaudella.

?Me sanomme kyllä hyville ja laadukkaille lähipalveluille. Kunnanrajat voivat sijaita nykyistä kauempana, mutta palveluiden on jatkossakin oltava ihmistä lähellä?, Orpo sanoo.

?Kaupunkiseuduilla parinkymmenen kilometrin säteellä saattaa sijaita kymmenkunta kaupungintaloa virkamiehineen ja satoine luottamushenkilöineen. Vai olisiko fiksumpaa työntää kuntarajat kauemmaksi ja käydä oikeiden ongelmien kimppuun?, Orpo kysyy.

Asumisen, liikenteen ja maankäytön ongelmat pitää ratkaista seudun asukkaiden kannalta parhaalla tavalla. Palveluiden tuottamista voidaan tehostaa toiminta järkeistämällä ja tulokantaa voimistaa elinkeinopolitiikalla.

Orpo muistuttaa, ettei nykytilanne ole alueen asukkaille ongelmaton tai vailla kustannuksia.

?Asukkaat maksavat kunnanrajoista mm. kohonneina asumiskustannuksina tai puuttuvien päivähoitopaikkojen muodossa?, Orpo jatkaa.

Haja-asutusalueella ongelmat ovat erilaiset, kyse on palveluiden pelastamisesta.

?Yhteiset rahat on käytettävä nykyistä paremmin, jotta palvelut voidaan jatkossakin tuoda sinne, missä niiden käyttäjät ovat. Hallinnon säilyttäminen palvelujen kustannuksella ei sovi Kokoomukselle?, Orpo sanoo.