Orpo: Kyllä yrittäjämyönteisille kunnille!

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Petteri Orpo toivoo, että kunnat ottaisivat yritykset ja yrittäjät aiempaa paremmin huomioon kaikessa toiminnassaan. Orpon mukaan hyvinkin yksinkertaisilla uudistuksilla kunnat voisivat merkittävästi edesauttaa uusien työpaikkojen syntymistä.

– Jokaisessa kunnassa tulisi ottaa käyttöön yritysvaikutusten arviointi. Esimerkiksi Turun ja Tampereen suunnitteilla olevat pikaraitiotiehankkeet tulevat varmasti vaikuttamaan alueiden elinkeinoelämään. Päätöksiä tehtäessä on katsottava asiaa myös yrittäjien, työllisyyden ja elinvoimaisuuden näkökulmasta, Orpo kertoo.

Viime aikoina on keskusteltu paljon kuntien hankinnoista ja hankintaosaamisesta. Kyse ei ole pienistä summista: julkisten hankintojen arvo on 17 miljardia euroa, ja kasvaa 6,5 prosentin vuosivauhtia. Pilkkomalla kilpailutusprosesseja pienempiin osiin ja ylipäätään paremmalla hankintaosaamisella kunnat voisivat sekä itse saada parempaa laatua halvemmalla että edistää alueensa elinkeinotoimintaa.

– Kuntauudistuksen myötä syntyvillä vahvoilla peruskunnilla on paremmat edellytykset hoitaa hankinnat hyvin. Niillä on myös leveämmät hartiat elinkeinopolitiikkaan alueellaan. Olennaista on, että kunnissa ymmärrettäisiin, että yrittäjien etu on kunnankin etu. Menestyvät yritykset tuovat verotuloja ja uusia työpaikkoja, Orpo alleviivaa.

Lisätietoja: kansanedustaja Petteri Orpo, p. 050 5122043