Normikannanotto: Ravintoloiden aukioloajat vapautettava ja pienpanimoiden vähittäismyynti sallittava!

Kokoomuksen eduskuntaryhmän on julkaissut ?Normitalkoot ? järkevimmillä normeilla työtä ja talouskasvua? ? kannanoton, jossa esitellään 30 toimenpidettä yritysten hallinnollisen taakan keventämiseksi, lupabyrokratian vähentämiseksi ja rakentamista koskevien määräysten keventämiseksi.

Lataa normipaperi tästä.

Normikannanotto on valmisteltu kansanedustaja, Kokoomuksen yrittäjyysvaltuuskunnan puheenjohtaja Eero Suutarin johdolla.

Lupabyrokratian keventämiseksi Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää viranomaisten valitusoikeuden rajoittamista toisten viranomaisten ratkaisuihin ja käsittelytakuun käyttöönottoa. Rakentamisen sääntelyn keventämiseksi esitetään kaupan suuryksikköjen pinta-alarajoituksen nostamista 3500 neliömetriin ja nykyisen kaltaisesta väestönsuojatilojen rakentamisvelvoitteesta luopumista.

Päivittäistavarakaupan ja parturi-kampaamoiden aukioloajat esitetään vapautettavaksi alueellisen kokeilun avulla.

Matkailu- ja ravintola-alan sääntelyn keventämiseksi Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää ravintoloiden jatkoaikaluvista luopumista ja aukioloaikojen säätämistä vapaiksi. Pienpanimoiden toiminnan tukemiseksi pienpanimon määritelmä tulisi nostaa EU:n sallimaan 20 miljoonan litran vuosituotantomäärään ja sallimalla panimoille omien tuotteidensa vähittäismyynti.