Räty: Miksi Keskusta vaikenee sosiaali- ja terveyspalveluista?

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty ihmettelee, miksi Keskustan julkaisemassa strategisessa hallitusohjelmassa ei mainita sanallakaan ihmisten sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamista.

?Ihmettelen suuresti, ettei sote-palveluiden uudistaminen ole Keskustan keskeinen tavoite. Eikö tämä ole yksi kevään ja tulevan hallituskauden suurimpia kysymyksiä?? Räty kysyy.

Juha Sipilän keskiviikkona esittelemä Keskustan strateginen hallitusohjelma ei käsittele sanallakaan Keskustan linjaa sote-palveluiden järjestämiseksi, tuottamiseksi tai rahoittamiseksi. Ministeri Rädyn mukaan Kokoomus on ainoana puolueena kertonut avoimesti kantansa sote-palveluiden rahoituksen uudistamiseen, koska se on yksi keskeisimmistä kysymyksistä seuraavalla hallituskaudella.

?Herää kysymys, eikö Keskustalla ole näihin asioihin mitään kantaa, vai eivätkö he halua kertoa linjaansa julkisuuteen. Sote-palvelut vastaavat yli puolta koko julkisesta taloudesta ja ikääntyvän väestön sekä kasvavan palvelutarpeen aikana niiden uudistaminen on todellinen kansakunnan kohtalonkysymys. On mahdotonta keskustella hyvinvointiyhteiskunnan ja ihmisten arjen tärkeimmistä kysymyksistä, jos gallupjohtaja välttelee koko aihetta?, Räty toteaa.

?Keskustan ohjelmassa oli heitto 200 000 uudesta työpaikasta ja kauniita puheita yrittäjyyden kannustamisesta. Sote-sektorin yrittäjyyden ja työpaikat Keskusta näyttää kuitenkin unohtaneen kokonaan. Vaalikeväänä äänestäjillä on oikeus tietää, kannattaako Juha Sipilän Keskusta ihmisten valinnanvapautta ja oikeutta päättää omista palveluistaan, tai palvelutuotannon julkista monopolia vai kilpailua ja monituottajuutta. Nämä jos mitkä ovat tärkeitä strategisia valintoja!?