Laura Räty: Rakennepaketti laitettava toimeen budjettiriihessä

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty vaatii, että hallitus tekee elokuun budjettiriihessään päätökset hallituksen rakennepoliittisen ohjelman toimeenpanosta. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta seuraa elokuun aikana, että saavutetaanko ohjelmalle asetetut tavoitteet.

-Hallituksen on saatava perusteellinen arvio rakennepoliittisen ohjelman toteutumisesta ennen budjettiriihtä. Jos ohjelmalle asetetut tavoitteet eivät ole täyttymässä, niin ministeriöt on laitettava valmistelemaan budjettiriiheen uusia esityksiä, Räty sanoo.

Valtiovarainministeriön seurannan perusteella erityisesti kuntien tehtävien ja velvoitteiden sekä rakenteellisen työttömyyden alentaminen eivät ole yltämässä asetettuihin tavoitteisiin.

-Rakennepaketti on kymmenen miljardin euron ohjelma, jonka tavoitteena on saattaa Suomen julkinen talous kestävälle pohjalle. Ohjelman toteutumisesta ei ole varaa lipsua. Esimerkiksi eläkeratkaisu on tehtävä lähiviikkoina. Lisäksi sote-uudistus on vietävä sovitusti maaliin ja sote-rahoitusta valmistelevaan työhön on saatava puhtia, Räty sanoo.

-Suhdannetilanteen heikentyessä entisestään on entistäkin tärkeämpää, että Suomen talouden rakenteita uudistetaan, Räty päättää.