Kokoomuksen Satonen ja Wallinheimo: Stubbin työ- ja arvolinja on osuva ja oikea

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Arto Satonen arvioi, että puolueen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Alexander Stubbin keskiviikkona Snellman-säätiön talviseminaarissa pitämässä puheessa kiteytyivät sekä Suomen suurimmat ongelmat että niiden ratkaisut.

Satonen tulkitsee Stubbin puheen perusviestin tiivistävän sekä kysymyksen että vastauksen yhteen ainoaan sanaan: työ.

”Suomen kaikkien keskeisten ongelmien perussyy on liian matala työllisyysaste. Perusratkaisu kaikkiin Suomen keskeisiin ongelmiin on työn lisääminen. Se tapahtuu paikallista sopimista lisäämällä, kustannuskilpailukykyä parantamalla, työttömyyttä pitkittävien rakenteiden uudistamista ja elinkeinotoimintaa haittaavan sääntelyn purkua sekä työhön kannustavaa verotusta. Näissä kaikissa hallitus on päässyt hyvään alkuun, ja samaa linjaa on vietävä päättäväisesti eteenpäin”, Satonen linjaa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo korostaa Stubbin puheen viestiä maltillisten yhteiskunnallisten voimien vastuusta vaikeassa ilmapiirissä. Wallinheimon mielestä poliittisten vaikuttajien on ryhdistäydyttävä ja otettava päättäväisempi linja vihaa ja suvaitsemattomuutta vastaan.

”Me suomalaiset emme saa kriisien keskellä kadottaa näkemystämme siitä, mikä maailmassa on oikein ja hyvää. Suomalaisuuteen kuuluu sivistynyt käytös, huolenpito lähimmäisestä ja avun antaminen tarvitseville. Samalla, kun pyrimme järkiperäisesti ratkaisemaan ongelmia, emme saa unohtaa lähimmäisyyttä emmekä ihmisarvoa. Viime kuukausina kielenkäyttö on koventunut ja vastakkainasettelu lisääntynyt. Toisen ihmisen kimppuun hyökkääminen ei ole hyväksyttävää keneltäkään”, Wallinheimo sanoo.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb piti talviseminaaripuheensa Rake-salissa 16.12.2015. Puhe on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa:

https://www.kokoomus.fi/uutiset/stubb-suomi-pystyy-parempaan-yhdessa/