Katainen: Aika jatkaa eteenpäin – Kokoomuksen uudella puheenjohtajalla ja Suomen uudella pääministerillä

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Jyrki Katainen ei pyri jatkokaudelle seuraavalle kaksivuotiskaudelle puolueen puheenjohtajana.

Katainen ilmoitti Kokoomuksen eurovaalikampanjan avausjuhlassa Helsingissä lauantai-iltana, että puolueen on puoluekokouksessaan 13.-15. kesäkuuta Lahdessa aika valita uusi puheenjohtaja viemään puoluetta ja Suomea eteenpäin.

– Olen ollut Kokoomuksen puheenjohtaja kymmenen vuotta, kansanedustaja viisitoista vuotta, valtiovarainministeri neljä vuotta ja pääministeri kolme vuotta. Nyt vuosi ennen seuraavia eduskuntavaaleja on oikea hetki puolueelle valita johtoonsa uusi puheenjohtaja, joka vie Kokoomuksen menestyksekkäästi vuoden 2015 eduskuntavaaleihin.

– Koen, että Kokoomuksen hallitusvuosien aikana ja erityisesti nyt puolueen ollessa pääministeripuolue olemme vieneet Suomea eteenpäin uudistamalla maata määrätietoisesti. Vaikka meillä Suomessa on takanamme ja edessämme monia suuria haasteita, juuri uudistustyöllä olemme vaalineet luottamusta Suomeen. Olemme nyt vakaalla pohjalla ja voimme Suomessa suhtautua maamme tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

Katainen totesi, että uusi valittava puheenjohtaja on luonnollisesti myös Kokoomuksen ehdokas uudeksi pääministeriksi, johtamaan nykyisen viiden puolueen hallituksen pohjalta Kokoomuksen puoluekokouksen jälkeen kesäkuussa muodostettavaa uutta hallitusta.

Tulevaisuudensuunnitelmistaan Katainen kertoi, että hän on kiinnostunut eurooppalaisista ja muista kansainvälisistä tehtävistä, jos sellaisia ilmaantuu ja hänellä on niihin tukea. Kesäkuun puoluekokoukseen ja uuden hallituksen nimittämisen asti hän keskittyy pääministerinä hallituksen johtamiseen, ja Kokoomuksen puheenjohtajana luotsaamaan puolueen vaalivoittoon eurovaaleissa.