Euroopan Parlamentin jäsen Eva-Riitta Siitonen asettuu Kokoomuksen eurovaaliehdokkaaksi.

Eva-Riitta Siitonen on aiemmin toiminut mm. Kokoomuksen kansanedustajana (1983-89), Uudenmaan läänin maaherrana (1990-96) sekä Helsingin kaupunginjohtajana (1996-05). Siitosella on myös ollut lukuisia luottamustehtäviä liike-elämässä ja kansainvälisissä tehtävissä. Hän on mm. toiminut kahdeksan vuotta EU:n Alueiden komiteassa. Eva-Riitta Siitosella on ylipormestarin arvonimi ja hän on Helsingin Kauppakorkeakoulun ja Eläinlääketieteellisen korkeakoulun kunniatohtori.

Eva-Riitta Siitonen aloitti europarlamentaarikon työt kuluvan vuoden alusta Piia-Noora Kaupin siirryttyä Finanssialan keskusliiton toimitusjohtajaksi. Siitonen nostaa talouskriisistä nousemisen keskeiseksi vaaliteemakseen. Hän selvitti viime lamaa toimiessaan maaherrana ja kaupunginjohtajana.

Talouden lisäksi Siitonen haluaa keskittyä ikääntyvän Euroopan haasteisiin ja korostaa, että niistä selvitään vain, jos eläkeiässä on joustoa molempiin suuntiin. Hän myös haluaa olla esimerkkinä siitä, että meppiys ei ole iästä kiinni vaan kokemuksella on käyttöä Brysselissäkin. Lisäksi ilmasto, Itämeri ja energian turvaaminen ovat Siitosen kampanjassa esillä.

Lisätietoja:

Puoluesihteeri Taru Tujunen, gsm +358 50 3579 418
MEP Eva-Riitta Siitonen, gsm +3585 05 5292 136, www.eva-riitta.fi


Kuvat