Arto Satonen: Telakkaratkaisu turvaa suomalaisen laivanrakentamisen jatkumisen

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen kiittää elinkeinoministeri Jan Vapaavuorta ja saksalaista laivanrakennusyhtiö Meyer Werftiä ratkaisun löytymisestä Turun telakan toiminnan jatkamiseksi.

?Ratkaisun etsiminen Turun telakan tulevaisuuden turvaamiseksi on ollut pitkä urakka, joka on vaatinut valtavasti työtä neuvotteluosapuolilta. Uskon, että nyt Turun telakalle löytyi sellainen omistaja, joka haluaa kehittää ja vaalia suomalaista laivanrakennusosaamista?, toteaa Satonen.

Satosen mielestä oli perusteltua, että tässä kriittisessä vaiheessa valtio päätti lähteä mukaan järjestelyyn vähemmistösijoittajana, jotta kaupat telakasta saatiin aikaiseksi.

?Teollisuussijoituksen tekemä sijoitus yhtiöön kriittisessä muutosvaiheessa turvasi kaupan syntymisen ja työpaikkojen säilymisen Turussa. Valtion rooli vähemmistöomistajana on kuitenkin luonteeltaan määräaikainen. Yhtiön kehittämisen pitää jatkossakin perustua yksityiseen ja vastuulliseen omistajuuteen?, painottaa Satonen.

Satonen muistuttaa, että teollisuuden kilpailukyvyn vahvistaminen meriteollisuusklusterin osaamisen jatkuva kehittäminen ovat parhaat takeet sille, että laivanrakennuksen tulevaisuus Suomessa pysyy vakaana.

?On tärkeää huolehtia, että laivanrakennusteollisuuden kilpailukyky on kunnossa jatkossakin. Vain siten voimme turvata toiminnan jatkumisen tulevaisuudessakin?, päättää Satonen.