• FI
 • SV
 • MENU
  Kokoo­mus selvästi suurin puolue, kanna­tus kasvussa
  Twiittaa

  Kokoo­mus selvästi suurin puolue, kanna­tus kasvussa

  Julkaistu: 04.02.2009 Uncategorized

  Ylen Taloustutkimuksella teettämän viimeisimmän mielipidekyselyn perusteella Kokoomus on yhä vahvemmin Suomen suurin puolue. Kokoomuksen kannatus on noussut hieman edellisestä, jo sinänsä ennätyksellisestä kannatuslukemasta, ollen nyt 25,2 prosenttia.

  Samaan aikaan sekä Sdp:n että Keskustan kannatus on alle 20 prosentia. Kyseessä on ensimmäinen kerta nykyaikaisten kannatusmittausten historiassa, kun Kokoomuksen kannatus on yli neljänneksen, ja samaan aikaan mikään muu puolue ei yllä edes viidenneksen kannatusosuuteen.

  Samaa viestiä vahvistaa myös Helsingin Sanomien viimeisin kannatusmittaus, jossa Kokoomuksen kannatus on noussut niin ikään uuteen ennätykseen eli 24,7 prosenttiin (+0,6 %-yks.).

  Nykypäivä-lehdessä (1/2009) puoluesihteeri Taru Tujunen toteaa, että Kokoomuksen toiminta ei itseisarvoisesti tähtää mahdollisimman suureen kannatukseen. Kokoomus tekee arvopohjastaan kumpuavaa politiikkaa, josta hyötyvät kaikki suomalaiset. Jos tämä tuottaa suurimman kannatuksen, se on merkki siitä että Kokoomus on onnistunut tavoitteidensa täyttämisessä.

  Tästä linkistä on mahdollisuus tutustua Kokoomuksen vuonna 2006 uusittuun periaateohjelmaan.

  Kokoomuksen jäsenmäärä on kasvamassa jo seitsemättä peräkkäistä vuotta. Tästä linkistä lisätietoja puolueen jäsenyydestä ja jäseneksi liittymisestä. Sähköinen liittyminen on tulossa mahdolliseksi alkaneen vuoden 2009 aikana


  Kuvat