• FI
 • SV
 • MENU
  Kokoo­mus: Nuorille ehdok­kaille taat­tava tilaa kunta­vaa­lien ehdo­kas­lis­toilla

  Kokoo­mus: Nuorille ehdok­kaille taat­tava tilaa kunta­vaa­lien ehdo­kas­lis­toilla

  Julkaistu: 03.05.2016 Uncategorized

  Vuoden päästä pidettävissä kuntavaaleissa valitaan kuntapäättäjät seuraaville neljälle vuodelle. Kokoomus vaatii, että nuoret huomioidaan jo ehdokasasettelussa.

  "Kunnissa päätetään niiden asukkaiden tulevaisuuden hyvinvoinnista. Maakuntauudistuksen myötä erityisesti opetus- ja koulusektorin asiat painottuvat kunnissa aiempaa enemmän. On erittäin tärkeää, että tähän keskusteluun osallistuvat myös nuoret", sanoo kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen.

  "Jokaisen puolueen jokaisen paikallisjärjestön on pidettävä huolta, että ehdokaslistoilla on tilaa nuorille. Edellytän tätä kokoomuslaisilta toimijoilta ja haastan myös muut puolueet näyttämään, että heilläkin halutaan aidosti ottaa nuoret tasa-arvoisesti mukaan päätöksentekoon. Kannustan puolueita huomioimaan nuoret myös vaalien jälkeen, kun kuntien luottamushenkilöpaikkoja jaetaan."

  Pesonen kehuu Suomen Lukiolaisten Liiton ja Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton #nuoriehdokas-kampanjaa, joka kannustaa nuoria asettumaan ehdolle kuntavaaleissa.

  "Nuorten rohkaiseminen kuntavaaliehdokkaiksi on ensiarvoisen tärkeää. Kuten kaikilla ikäryhmillä, myös nuorilla on sellaista osaamista ja näkemystä, jota ei muilta löydy. Kuntien menestyksen kannalta olisi tuhlausta jättää se hyödyntämättä", Pesonen sanoo.

  12938137_10154019571308467_5146330898179552504_n

  Innostaako vaikuttaminen ja kuntavaaliehdokkuus? Kokoomuslaiset ja kokoomusmieliset voivat ilmoittaa kiinnostuksestaan täällä. Aiempaa kokemusta politiikasta ei tarvitse olla.