Outi Mäkelä: Yritykset mukaan rakentamaan kyberturvallista Suomea

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä pitää valtioneuvoston tänään julkaisemaa kyberturvallisuusstrategiaa tärkeänä askeleena kohti turvallista toimintaympäristöä.

– Meillä on mahdollisuus kehittää kyberturvallisuudesta Suomelle kilpailuetu. Uskon tämän houkuttelevan myös ulkomaisia yhtiöitä sijoittamaan Suomeen. Suomi on korkean teknologian maa, jonka teknistä osaamista arvostetaan myös kansainvälisesti. Mielestäni kyberturvallisuus onkin Suomelle nimenomaan hieno mahdollisuus, Mäkelä toteaa.

Vaikka Mäkelä pitää kansallisen kyberstrategian julkaisua hyvänä asiana, muistuttaa hän varsinaisen työn alkavan vasta toteuttamisvaiheessa. Hän toivoo myös yrityksiltä laajaa sitoutumista kybertyön kehittämiseen.

– On hyvä, että strategia vihdoin saatiin. Nyt on tärkeää varmistaa myös sen toimeenpanon onnistuminen. Tähän työhön tarvitaan yksityinen sektori mukaan. Noin 80% kriittisestä infrastruktuurista on yksityisessä omistuksessa ja myös paras kyberosaaminen löytyy nimenomaan sieltä, Mäkelä muistuttaa.

Mäkelän mukaan kyberstrategian kanssa ei ole varaa jäädä paikoilleen, vaan toimenpiteitä kyberturvallisuuden edistämiseksi on kehitettävä jatkuvasti.

– Maailma muuttuu nopeasti ja kohtaamme koko ajan uudenlaisia uhkia. Vastaavia strategioita on jo suurimmassa osassa länsimaita. Meidän tuleekin nostaa vahvuudeksemme osaamisemme lisäksi julkisen ja yksityisen sektorin saumaton ja luottamuksellinen yhteistyö. Meillä on hyvät edellytykset kotimaiseen kyberturvallisuuteen, Mäkelä sanoo.

Lisätietoja: kansanedustaja Outi Mäkelä p. 050 5122 877