Outi Mäkelä: Nuoret ja yritykset kohtaavat helpommin uudella oppisopimusmallilla

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Outi Mäkelä on tyytyväinen kehysriihen päätöksiin, jotka edesauttavat nuorten työllistymistä yrityksiin. ?Oppisopimuskoulutuksessa otetaan Kokoomuksen linjan mukaisesti uusi vaihde. Nuorten oppisopimuksissa pystytään jatkossa yhdistämään joustavammin työ ja opiskelu. Tämä motivoi sekä opiskelijoita että yrityksiä käyttämään enemmän oppisopimuksen mahdollisuuksia?, Mäkelä toteaa.

Oppisopimuskoulutukseen on tulossa ennakkojakso. Ennakkojakson aikana nuorella on mahdollisuus tutustua työpaikkaan ja työnantajalla nuoreen ilman työsopimussuhdetta.

?Yrityksiä saadaan helpommin mukaan tarjoamaan oppisopimuspaikkaa, kun ennakkojakso otetaan käyttöön ja molemmilla osapuolilla on mahdollisuus tunnustella tilannetta ennen sitovampien sopimusten allekirjoittamista?, arvioi Mäkelä. ? Tämän lisäksi on tärkeää kokeilla niin sanottua 2 + 1 mallia, jossa kahden vuoden opiskeluun voidaan liittää vuoden oppisopimusjakso yrityksessä?, sanoo Mäkelä.

Mäkelä on tyytyväinen myös siihen, että nuorisotakuun toteutumisen varmistamiseksi lisätään ammatillisen koulutuksen opiskelijapaikkoja.

?Nuorisotakuulupauksen täyttäminen on helpompaa, kun meillä on tarjota enemmän koulutus- ja oppisopimuspaikkoja. Nuorten syrjäytymisen ehkäisyssä on kuitenkin erityisen tärkeää etsiä ne nuoret, jotka putoavat eri mahdollisuuksista ulos. Siksi olen iloinen, että hallitus parantaa myös nuorten kuntoutustoimia?, Mäkelä päättää.