Orpo: Hallituksella kriisitietous ja valmius uudistuksiin

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo kiittelee valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd) lausuntoja Ylen aamu-tv:n haastattelussa tänään. Orpo sanoo olevansa täysin samaa mieltä Urpilaisen kanssa siitä, että haastavassa taloudellisessa tilanteessa tärkeintä on säilyttää luottamus julkiseen talouteen.

– Luottamuksen säilyttäminen edellyttää, että pidämme kiinni tavoitteestamme taittaa valtion velkasuhdetta. Tästä on hallituksessa täysi yhteisymmärrys, Orpo toteaa.

Orpon mukaan talouden tasapainottamisessa on olennaista, että kaikilla tahoilla on riittävä kriisitietoisuus ja valmius tehdä rakenteellisia uudistuksia. Orpo haastaa myös työmarkkinaosapuolia mukaan taloustalkoisiin. Esimerkkiä voitaisiin katsoa Ruotsin ja Saksan työmarkkinaratkaisuista.

– Työmarkkinoiden käsissä on tässä tilanteessa todella paljon. Myös siltä puolelta tarvitaan korkeaa valmiutta tehdä uudistuksia. Kysymyksessä ovat suomalaisten työpaikat ja hyvinvointi, joten meillä kaikilla tulisi olla yhteinen tahtotila, Orpo peräänkuuluttaa.

Orpo sanoo olevansa valmis pohtimaan hallitusohjelman toimenpiteitä uudestaan uudessa tilanteessa.

– Hallitusohjelma on muodostettu optimististen kasvuodotusten varaan. Tilanne ei ole helpottunut, joten päästäksemme yhteisiin tavoitteisiin meidän on oltava valmiita tekemään vaikuttavampia toimenpiteitä. Kaikkia keinoja, joilla kilpailukykyä ja työllisyyttä on mahdollista lisätä, on tarkasteltava avoimin mielin, Orpo sanoo.