Janne Sankelo: Maatalouden edistämisessä turhaa mustasukkaisuutta

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo on yllättynyt EU:n rahoituskehystuloksen arvioinnin ristiriitaisuuksista. Sankelon mukaan maataloustuottajien etujärjestö MTK:n arviot poikkeavat lähes täysin oppositiopuolueiden näkemyksistä.

?MTK on ammattitaitoisesti perehtynyt tuloksiin ja tuonut esille neuvottelutuloksen hyvät ja huonot puolet. Järjestön arvio kokonaisuudesta suomalaisen maatalouden kannalta on myönteinen. Näyttää siltä, että kaikille ei maistu hallituksen ja suomalaisten maataloustuottajien  luottamuksellinen yhteistyö elinkeinon kehittämisessä ja tulevaisuuden turvaamisessa?, Sankelo toteaa.

Sankelon mukaan rahoituskehys antaa lujan pohjan jatkotyölle. Neuvottelut EU:n maatalousuudistuksesta jatkuvat. Sankelon mukaan seuraavaksi on pureuduttava erityiskysymyksiin, kuten Etelä-Suomen 141-tuen jatkoon ja viherryttämisen yksityiskohtiin. Myös byrokratian karsinnassa on päästävä tuloksiin.

?Nyt on syytä lopettaa puheet väärin sammuttamisesta. Neuvottelut menivät hyvin, mutta työtä riittää. Suomalainen maatalous tarvitsee tuekseen laajan hallitus-oppositio rajan ylittävän liikkeen eikä mustasukkaisuutta?, Sankelo toteaa.