Satonen: Suomi tarvitsee maahanmuuttajia työvoimakapeikkoihin

Ikääntyvä Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia sekä nyt, että tulevaisuudessa.

– Vaikeassakin taloustilanteessa on aina työvoimakapeikkoja, joihin tarvitaan työntekijöitä ulkomailta, Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Arto Satonen toteaa.

Tällä hetkellä tällaisia aloja ovat esimerkiksi hoitoala, maatalous- ja puutarha-ala, sekä monet palvelualan ammatit. Lisäksi erityisosaajia ja kansainvälisen kaupan ammattilaisia tarvitaan monille aloille edistämään suomalaisten tuotteiden ja palveluiden myyntiä maailmalle.

– On tärkeää, että Suomeen voidaan rekrytoida nopeasti ja sujuvasti työvoimaa ulkomailta tarpeen mukaan, Satonen toteaa.

Satosen mukaan saatavuusharkinta ei saa estää nopeaa rekrytointia niille aloille, joissa Suomessa on pysyvä työvoimapula.

– Jos marjanpoimijan lupa makaa viranomaiskäsittelyssä satokauden ajan, niin se koituu kaikille tappioksi. Satonen kuvaa esimerkkiä.

Satonen on tyytyväinen hallituksen tänään julkistetun maahanmuuttopoliittisen strategian linjaukseen työperäisten maahanmuuttajien perheenyhdistämisen helpottamisesta.

– Tulorajojen määrittelyssä on oikeudenmukaista huomioida todelliset asumiskustannukset, Satonen toteaa ja uskoo tämän muutoksen helpottavan ulkomaisen työvoiman rekrytointia kasvukeskusten ulkopuolelle.

Lisätietoja: Arto Satonen p. 050 511 3110