Petteri Orpo: Suomi nousuun yhdessä tekemällä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo on tyytyväinen hallituksen taloustalkoiden etenemiseen.

?Kaikki hallituksen toimet tähtäävät nyt Suomen kilpailukyvyn vahvistamiseen, suomalaisten työpaikkojen turvaamiseen ja julkisen talouden kantokyvyn parantamiseen?, Orpo sanoo.

?Elokuun budjettiriihessä tehtiin kasvua ja työllisyyttä tukeva budjettiratkaisu tulevalle vuodelle ja lisätalousarviolla laitettiin käyntiin välittömiä täsmätoimia työpaikkojen puolesta. Esimerkiksi väylärakentamiseen tulleet lisäpanostukset ja kotitalousvähennyksen korottaminen työllistävät monia ammattilaisia”, Orpo kiittelee.

Orpo muistuttaa, että suurin pitkän aikavälin haaste on saada hallituksen rakennepaketissa sopimat toimenpiteet täytäntöön marraskuulle asetettuun takarajaan mennessä. ”Suomalaisten hyvinvoinnin turvaaminen tulevaisuudessa edellyttää, että rakennepaketin päätökset viedään eteenpäin?, Orpo toteaa.

Orpon mukaan erityisen tärkeä askel tässä työssä on perjantaina sovittu maltillinen palkkaratkaisu. ?Palkkaratkaisu kokonaisuutena ensi vuoden alussa voimaan astuvien budjettipäätösten, kuten yhteisöveron kevennyksen ja työnteon kannustavuuden lisäämisen kanssa, on välttämätön korjausliike heikentyneen kilpailukykymme korjaamiseksi?, Orpo sanoo.

Puheenjohtaja Orpo korostaa, että hallituksen ja työmarkkinaosapuolten päätökset eivät vielä takaa työpaikkojen säilymistä Suomessa. Talkoot eivät ole ohitse. On kuitenkin olennaisinta, että kaikki osapuolet ovat sitoutuneita yhteiseen tavoitteen edistämiseen.

”Hallitus on pyrkinyt omilla toimillaan luomaan yrityksille mahdollisimman kilpailukykyisen toimintaympäristön kasvaa ja työllistää. Samalla yritämme purkaa kakki ylimääräiset työllistymisen kannustinloukut ja tehdä työnteosta kannattavampaa. Talouden elpymisen merkkejä on jonkin verran nähtävissä ja siksi on erittäin tärkeää, että yrityksissä löytyy nyt vahvaa sitoutumista työllistämiseen. Työpaikoista on pidettävä nyt kiinni viimeiseen kipurajaan asti. Olemme kaikki samassa veneessä ja sen pitää näkyä myös yritysjohdon toimissa ja palkkioissa”, Orpo painottaa.

Orpon mukaan työmarkkinaratkaisu ja rakenteelliset uudistukset yhdessä luovat uskoa menestymiseen ja työllistämiseen Suomessa. ?Olemme olleet hetki sitten huipulla ja naapurimme ovat jo kasvu-uralla. Miksemme mekin voisi olla? Työ jatkuu ja sitä pitää meidän kaikkien tehdä yhdessä”, Orpo päättää.

Lisätietoja:
Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo 044-2693113