Kokoomuksen Arto Satonen: Kokoomus tekee hartiavoimin töitä yhteiskuntasopimuksen toteutumiseksi

Hallitus tiedotti tiistai-iltana kokonaisratkaisusta yhteiskuntasopimuksen toteuttamiseksi. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen pitää hallituksen kokonaispakettia myönteisenä suomalaisen työn ja talouskasvun kannalta.

 

”Kokoomukselle tämän hallituskauden tärkeimmät asiat ovat uusien työpaikkojen luominen sekä talouden saaminen kasvu-uralle. Hallituksen esittelemä yhteiskuntasopimuksen kokonaisratkaisu vie Suomea kunnianhimoisesti kohti tätä tavoitetta”, toteaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen.

 

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on tyytyväinen työmarkkinaosapuolten löytämään sopuun. Pääministeri Juha Sipilän hallitus haluaa, että ratkaisu syntyy ja kunnianhimoinen kokonaispaketti onnistuu kunnolla. Taatakseen riittävän onnistumisen hallitus arvioi kesällä, onko yhteiskuntasopimus toteutettu riittävässä laajuudessa.

 

”Yhteiskuntasopimuksen syntyminen on hieno asia.  Sopu on tärkeä osa isänmaan käännettä, joka on tehtävä. Ratkaisu myös pidentää työaikaa yli kolmella työpäivällä. Se tarkoittaa lisää työtä Suomeen”, sanoo Arto Satonen.

 

Hallitus kannustaa suomalaisen työllisyyden vahvistamiseen myös paikallisen sopimisen kautta. Jos työmarkkinajärjestöt ovat valmiita nostamaan omaa rimaansa, hallitus tulee vastaan keventämällä työn verotusta jopa miljardilla eurolla. Työn verotuksen keventäminen on Kokoomukselle erityisen tärkeä tavoite, sillä myös se tuo lisää työtä Suomeen.

 

”Nyt ratkaisu on työmarkkinajärjestöjen käsissä. Kannustan korporaatioita jatkamaan hyvässä sopimisen hengessä. Me suomalaiset olemme aina kyenneet tekemään ratkaisuja sopimalla”, toteaa Arto Satonen.

 

”Toivon, että voimme kesäkuussa todeta kierroksen onnistuneen. Kun yhteiskuntasopimus on viety työehtosopimuksiin ja paikallinen sopiminen on edennyt, hallitus voi tehdä ostovoimaa lisäävän merkittävän verokevennyksen, päättää Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen.