Virolainen: Perussuomalaisten linja johtaisi hallitsemattomaan velkakierteeseen

? Puolueiden on vaaleissa esiteltävä kansalaisille keinonsa hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen turvaamiseen. Perussuomalaisten vaaliohjelman toivelista lisäisi valtion velkaantumista, ei vähentäisi sitä, Virolainen sanoo.

Perussuomalaiset esittävät ohjelmassaan mm. energiaverouudistuksen peruuttamista, joka veisi verotuloja noin 700 miljoonaa euroa. Perussuomalaisten esittämä pääomatuloveron kahden prosenttiyksikön kiristys (n. 100 m ?) tai varallisuusveron palauttaminen (n. 100 m ?) ei riitä aukon kattamiseen alkuunkaan. Lisäksi Perussuomalaiset esittää pitkää listaa erilaisia verotuloja pienentäviä verovähennyksiä ja korotuksia etuuksiin.

? Perussuomalaiset esittää verotuksen keventämistä sadoilla miljoonilla euroilla ja samalla miljardiluokan menolisäyksiä. Valtion velkaantumista ei saada kuriin, jos veroja vastuuttomasti kevennetään ja lupaillaan kaikkien etuuksien korottamista, Virolainen toteaa.

Kokoomus on esittänyt työllistävää verouudistusta, joka kiristäisi verotusta miljardilla eurolla.

? Perussuomalaisten verolinjassa ei ole yhtään kasvua tukevaa elementtiä. Kokoomuksen veromalli sen sijaan loisi uusia työpaikkoja ja talouskasvua, Virolainen toteaa.