Virolainen: Hallitus haluaa panostaa meriteollisuuden tulevaisuuteen

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Anne-Mari Virolainen pitää hallituksen tämänpäiväistä lisätalousarvioratkaisua selvänä osoituksena hallituksen sitoutuneisuudesta suomalaisen meriteollisuusklusterin kehittämiseksi. ?Elinkeinoministeri Vapaavuori on ottanut aktiivisen otteen tämän tärkeän teollisuusalan työpaikkojen pelastamiseksi?, Virolainen kiittelee.

Virolaisen mukaan tärkeintä on saada suomalaisen meri- ja telakkateollisuuden kilpailukykyä vahvistettua. Tämä on kasvun ja menestymisen edellytys. Virolaisen mukaan lisäksi tarvitaan uusia aluevaltauksia. ?Suomen ehdoton vahvuus on se, että meillä on tarjota alan korkeinta mahdollista osaamista ja vahva alihankkijaverkosto. Tätä osaamispääomaa on hyödynnettävä myös muilla osa-alueilla kuin loistoristeilijöiden valmistuksessa. Esimerkiksi arktisen osaamisen saralla Suomella olisi paljon annettavaa ja jo valmiiksi monta kilpailuetua puolellaan?, Virolainen muistuttaa.

Virolaisen mukaan lisätalousarvioesityksen yhteydessä päätetty panostus meriteollisuuden kehittämisohjelmaan ja kansainvälistymiseen edistävät juuri näitä tavoitteita. ?Samalla kansainvälistymistuella huolehditaan siitä, että suomalaiset toimijat pääsevät osallisiksi myös esimerkiksi Ranskassa rakennettavista risteilijöistä?, Virolainen iloitsee.

Virolainen antaa kiitoksen sille, että meriteollisuuden puolesta on valmiutta taistella nyt kun alan kehitys on kriittisessä vaiheessa. ?Hallituksen ja ministeri Vapaavuoren aktiiviset toimet ovat osoitus siitä, että meri- ja telakkateollisuuden toivotaan kehittyvän Suomessa ja työllistävän suomalaisia tulevaisuudessakin?, hän päättää.

Hallitus on sopinut tänään kuluvan vuoden lisätalousarvioesityksen yhteydessä suuntaavansa laivanrakennuksen innovaatiotukeen 23,2 miljoonaa euroa ja meriteollisuuden kehittämisohjelmaan 4 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi 800 000 euroa suunnataan alan kansainvälistymisen edistämiseen ja 250 000 rakennemuutoksen neuvontapalveluihin.

Lisätietoja: Anne-Mari Virolainen p. 050 5121 941