Turneella Johannan, Heikin ja Petrin kanssa

Kierroksella tänään oli mukanani kolme eurovaaliehdokastamme. Johanna Manninen, Heikki Autto ja Petri Sarvamaa. Tuli niin hyvä mieli nähdessäni kolmen ammattitaitoisen, asiantuntevan ja sympaattisen ehdokkaan esiintymistä. On meillä loistoehdokkaita kerta kaikkiaan. Oli myös kiva kuulla savolaisten palautetta näistä ehdokkaista.

Johanna on todella tyyppi, joka ei ole tottunut olemaan ratojen täytteenä. Huippu-urheilijan päämäärätietoisuus näkyy positiivisella tavalla hänen kampanjoinnissaan. Johannan mahtava energisyys, positiivisuus ja asioihin perehtyneisyys energisoi myös minua ja tuo tunteen, että tuohon ihmiseen on helppo luottaa. Hänen arvomaailmassa välittämis- ja osaamisteemat korostuvat modernilla tavalla.

Heikki on yksi merkittävimmistä pohjoissuomalaisista vaikuttajista. Kaverissa on oltava jotakin erityistä, kun rovaniemeläiset ovat halunneet valita 24 vuotiaan kokoomuslaisen Lapin pääkaupungin valtuuston puheenjohtajaksi. Heikki osaa mukavasti yksinkertaistaa asioita olematta populisti. Tässä yksi esimerkki: suomalainen työpaikka on ympäristöteko. Jos terästä ei kannata tehdä Torniossa, niin sitä tehdään saastuttavalla tavalla Kiinassa.

Petrin vankka ammattitaito vakuuttaa. Ihailen kaverin maailmankuvaa ja kokemusmaailmaa. Petri on saanut kirjeenvaihtajana ja ulkomaantoimittajana olla todistamassa Euroopan avautumista sen iloineen ja suruineen. USA:n tuntemuksesta on merkittävää etua EU:n kehittämisessä. Tietääpähän ainakin mitä kannattaa välttää ja myös mistä ottaa oppia. Petrin rauhallinen analyyttisyys on vakuuttavaa.

Toivottavasti kerkeämme kiertää riittävästi ehdokkaidemme kanssa kannustamassa ihmisiä äänestämään. EU-vaikuttamista ei kannata jättää harrastelijoille.