Stubb: Sotaveteraanien kuntoutuksen turvaaminen on kansallinen kunniakysymys

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb haluaa, että sotaveteraaneille varmistetaan tarpeen mukainen vuosittainen kuntoutus.

?Tämä ei ole puoluepoliittinen kysymys. Tämä ei ole vaalikysymys. Tämä on kansallinen kunniakysymys. Kaikki puolueet ja eduskuntaryhmät ovat sitoutuneet siihen, että sotaveteraanien asiat hoidetaan kunnolliselle tolalle. Harvasta asiasta tässä maassa vallitsee niin laaja yksimielisyys kuin veteraanien arvostuksesta?, Stubb toteaa.

Pääministeri Stubb puhui valtakunnallisen sotaveteraaniviikon avaustilaisuudessa Hyvinkään kirkossa lauantaina 7.3.2015.

Sotaveteraanien keski-ikä on yli 90 vuotta, ja heitä on jäljellä enää noin 27 000. Määrä myös vähenee nopeasti.

Stubbin mukaan joukon harveneminen ei kuitenkaan vielä tarkoita, että kuntoutukseen varattujen voimavarojen tarve pienenisi. Veteraania kohti arvioitu kuntoutuksen tarve on korkean iän vuoksi nousussa.

?Haluan, että mahdollisimman moni sotaveteraani vielä pääsee näkemään satavuotiaan isänmaan ja voi nauttia juhlavuodesta ilman huolta pääsystä ansaittuun kuntoutukseen. Ilman, että niitä pieniä kuntoutusrahoja joudutaan joka vuosi hakemaan erillisesti takaisin budjettiin. Kyse on arvokkuudesta ja kunniallisuudesta?, Stubb perustelee.