Satonen: Uusia keinoja nuorisotakuuseen

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Arto Satonen on tyytyväinen hallituksen aktiiviseen otteeseen nuorisotakuun edistämiseksi. Hallitus on tuomassa eduskunnalle esityksen, jonka avulla vakituisia työntekijöitään lomauttanut yritys voi tarjota nuorisotakuun mukaista paikkaa nuorelle. Samalla yritys voi hakea nuoren Sanssi-palkkatukea, jota saa enimmillään 700 euroa kuukaudessa yhdeksän kuukauden ajan. Aiemmin tämä ei ole ollut mahdollista, ja lainsäädäntö on rajannut suuren joukon yrityksiä nuorisotakuujärjestelmän ulkopuolelle.

?Tämä on erinomainen kannuste työnantajille työllistää enemmän nuoria osaajia, mutta erityisen tärkeä muutos ennen kaikkea työtä etsiville nuorille itselleen. Juuri tällaisia työlainsäädännön joustoja tarvitsemme nuorten työllistämiseksi?, Satonen korostaa.

?On haastava tavoite saada jokainen suomalainen nuori joko työhön tai koulutukseen ? tämä edellyttää vielä uusien toimien kaivamista hallituksen työkalupakista?, Satonen peräänkuuluttaa.

Satosen mukaan hallituksella pitää olla valmiutta tehdä vielä uusia toimia, mikäli nuorisotakuun tavoitteet eivät näytä toteutuvan. Paljon on vielä tehtävissä nuorten työllistämisen edistämiseksi. ?Esimerkiksi koeajan pidentämisellä voitaisiin rohkaista työnantajia ottamaan työllistämisen riski?, Satonen ehdottaa. Satosen mukaan myöskään Vartiaisen ja Soininvaaran esitystä alle 25-vuotiaiden verokortista vastapainona työehtosopimusta alhaisemmalle palkalle ei tulisi unohtaa. ?Matalat palkat tuskin ovat kenenkään tavoite, mutta työllisyyden lisääminen on?, Satonen painottaa.

Hänen mukaansa ensimmäiseen työpaikkaan pääsy on erityisesti nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi tärkeää.
?On kaikkien suomalaisten yhteinen etu, että nuoret pääsevät kiinni elämän syrjään. Heidän harteillaan on lopulta meidän vanhempienkin hyvinvointi?, Satonen korostaa.

Lisätietoja:
Arto Satonen p. 050 511 3110