Satonen ja Mäkelä: Perusoikeudet ovat koskemattomia

?Olemme syvästi huolissamme yhteiskunnan koventuneesta asenneilmapiiristä, josta vain eräitä esimerkkejä ovat nimetön, aggressiivinen nettikirjoittelu, uhkailu ja ennakkoluulojen lietsonta?, Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajat Arto Satonen ja Outi Mäkelä sanovat. Viime päivinä keskusteluun ovat nousseet myös suomenruotsalaisten toimijoiden saamat viestit, joissa heitä ja heidän perheitään on uhattu.? Tuomitsemme nämä teot yksiselitteisesti?, he jatkavat.

Mäkelä ja Satonen ovat huolissaan yhteiskuntamme rakenteita ja perusoikeuksia murtavista voimista, jotka pyrkivät erottamaan, repimään ja luomaan epäluuloja. Ne ovat vieraita arvoja suomalaiselle yhteiskunnalle, joka on aina perustunut toisten perusoikeuksien varauksettomaan kunnioittamiseen. ?Me haluamme herättää kaikki suomalaiset pohtimaan: emmehän ole valmiita hylkäämään arvojamme, oikeusvaltiota ja kallisarvoista perintöämme??, Satonen ja Mäkelä peräänkuuluttavat.

?Suvaitsevaisuuden ja moniarvoisuuden puolesta on puhuttava entistä rohkeammin. Suomen pitää jatkossakin olla maa, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä äidinkielensä, ulkonäkönsä tai mielipiteidensä takia. Ennen kaikkea kyse on arvoista – jokaista ihmistä tulee kunnioittaa ja arvostaa yksilönä?, Mäkelä ja Satonen jatkavat.

Heidän mukaansa suvaitsevaisuus on ennen kaikkea sitä, että tunnustamme toisten ihmisten yleismaailmalliset ihmisoikeudet ja perusvapaudet. Vahva kansalaisyhteiskunta on kansanvaltaisuuden ja osallisuuden turva.