Sanni Grahn-Laasosesta ympäristöministeri

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanni-Grahn Laasonen nousee Alexander Stubbin hallituksen ympäristöministeriksi. Grahn-Laasonen, 31, on ensimmäisen kauden kansanedustaja Hämeen vaalipiiristä.

?Ympäristöministerin tehtävä on tärkeä Suomelle ja koko maan tulevaisuudelle. Olen iloinen, että salkku tuli pitkästä aikaa juuri Kokoomukselle. Sanni on osaava poliitikko, joka pystyy nyt tarttumaan vaalikauden lopulla tärkeisiin ympäristöteemoihin kuten lupamenettelyiden selkeyttämiseen ja EU:n 2030 energia- ja ilmastotavoitteisiin. Sanni on myös todellinen tiimipelaaja ja arvostan sitä kovasti. Olen tehnyt Sannin kanssa töitä pitkään ja olen varma, että hän on tärkeä osa tulevaisuudenkin kokoomusjoukkuetta?, puheenjohtaja Alexander Stubb toteaa.

?Olen uudesta tehtävästä innoissani, ja samaan aikaan suhtaudun siihen suurella nöyryydellä ja vakavuudella. Ympäristöministerin salkku on erityisen tärkeä, koska siinä kyse on tulevien sukupolvien asiasta. Ympäristönsuojelu ja vastuullinen, tulevista sukupolvista huolta kantava energia- ja ilmastopolitiikka ovat minulle ja Kokoomukselle isoja asioita?, Grahn-Laasonen sanoo.

Tasavallan presidentti nimittää uuden ministerin virkaansa perjantaina.