Sankelo: Kyllä kotimaiselle lihantuotannolle

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo peräänkuuluttaa toimia kotimaisen maatalouden ja lihantuotannon hyväksi.

– Ruotsissa paljastunut huijaus, jossa ulkomailta tuotua värjättyä sianlihaa on myyty häränfileenä, on kuluttajien kannalta erittäin huolestuttava tapaus. Tosin tämä muistuttaa osuvasti, miksi kotimainen ruoantuotanto on arvokasta. Kotimainen ruoka on puhdasta, turvallista ja laadukasta, ja sitä ostaessamme tiedämme, mitä saamme, Sankelo sanoo.

Sankelon mukaan Ruotsin tapaus osoittaa, kuinka tärkeää on huolehtia suomalaisista tuottajista ja kotimaisen tuotannon jatkuvuudesta. Sankelo kannustaakin kuntia ottamaan kotimaiset tuottajat huomioon ruokahankinnoissa. Kotimainen ja lähellä tuotettu ruoka pärjää kilpailutuksissa, kun huomiota kiinnitetään myös laatukriteereihin.

– Lähellä tuotettua ruokaa suosiessamme pidämme huolta oman alueemme elinvoimaisuudesta ja työpaikosta. Samalla voimme olla varmempia, että tuotannossa täyttyvät niin eläinten hyvinvointi- kuin ympäristövaatimuksetkin. Myös meistä jokainen voi vaikuttaa omilla valinnoillaan suomalaisen ruoantuotannon tulevaisuuteen, Sankelo toteaa.

Lisätietoja: Janne Sankelo, 050 5120519