Sankelo ja Satonen: Kokoomus puolusti kunnialla suomalaista talonpoikaa

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Arto Satonen ovat tyytyväisiä komission, jäsenmaiden ja Euroopan parlamentin saavuttamaan neuvottelutulokseen EU:n maatalouspolitiikan uudistuksesta. Sankelon ja Satosen mukaan erityisesti tuotannon säilymistä Suomessa turvaavien tuotantosidonnaisten tukien osuus nousi paremmaksi kuin osattiin edes odottaa. Myös kompromissi sokerikiintiöiden jatkosta saa kansanedustajilta kiitosta, samoin kuin Suomen saamat poikkeukset viherryttämisvaatimuksiin.

?Kokoomus puolusti kunnialla suomalaista talonpoikaa. Puolueella on tässä hallituksessa erityinen asema maaseudun puolestapuhujana ja neuvottelutulos osoittaa, kuinka rakentavalla asenteella ja taitavalla vaikuttamisella Suomen näkemykset tulevat kuulluksi Euroopan unionin neuvottelupöydissä?, Sankelo ja Satonen sanovat antaen samalla kiitosta Suomen virkamiehille, europarlamentaarikoille sekä MTK:lle sinnikkäästä työstä.

Kaikkia Suomen kannalta tärkeitä tavoitteita ei toki saatu läpi. Sankelo ja Satonen jakavat MTK:n esiin nostaman huolen suomalaisen sian- ja siipikarjantuottajien tulevaisuudesta, sillä nämä eivät saa tuotantoon sidottuja tukia.

?Neuvottelutulos ja hyvä keskusteluyhteys komissioon antavat pohjaa jatkoneuvotteluille. Kansallisen 141-tuen jatko, josta neuvottelut ovat vielä edessä, on Etelä-Suomen tuotannon kannalta elintärkeä. Tuotannon kannattavuusongelmia on voitava ratkoa kansallisin toimin?, Sankelo ja Satonen toteavat.

Sankelon ja Satosen mukaan Suomen saamat poikkeukset viherryttämisvaatimuksiin ovat erittäin tärkeitä eivätkä vesitä maatalouden ympäristönsuojelua Suomessa.

?On hienoa, että Suomen erityisolosuhteet, pohjoinen sijainti sekä työmme maatalouden ympäristösuojelun edistämiseksi tunnustettiin viherryttämispäätöksiä tehtäessä. Tämä antaa meille mahdollisuudet toimenpiteisiin, jotka sopivat Suomen leveyspiireille ja tuovat tuloksia. Tärkeää onkin, että parhaillaan uudistettavassa ympäristökorvausjärjestelmässämme toimenpiteitä kohdennetaan parhaalla mahdollisella tavalla esimerkiksi vesistöpäästöjen vähentämiseksi.?

Lisätietoja:
Janne Sankelo, puh. 050 5120519
Arto Satonen, puh. 050 5113110