Sankelo: Ihmisten holhoamisella oltava raja

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Janne Sankelo kummastelee viikonloppuna syntynyttä viskikeskustelua. Aluehallintovirasto piti yksityishenkilöiden verkkokirjoituksia olut- ja viskitapahtuman laittomana mainontana.

?Ymmärrän, että viranomaiset valvovat lakien noudattamista. Alkoholin tuomia ongelmia ei pidä väheksyä, mutta valvonnallakin on oltava rajansa. Viimeaikaiset esimerkit ovat osoittaneet, että osa sääntelystämme vaatii perkaamista. Ihmisten holhoamisessa on oltava jokin tolkku?, painottaa Sankelo.

Sankelon mukaan alkoholipolitiikassa on järkevää keskittyä riskijuomisen rajoittamiseen ja alkoholihaittojen vähentämiseen eikä tavallisten suomalaisten kohtuukäyttäjien piinaamiseen. Sankelo hämmästeleekin normipurun puolesta muuten vahvasti puhuvan keskustan kantaa alkoholilain tiukentamiseen.

?Keskusta kannattaa alkoholipoliittisessa ohjelmassaan kauppojen, kioskien ja huoltamoiden myymän oluen laimentamista. Lisäksi ensimmäisenä toimenpiteenään keskusta vaatii alkoholilain ja järjestyslain kieltojen tiukempaa valvontaa.?

?Tarvitsemme vähemmän ja selkeämpää valvontaa. Talonpoikaisjärkeä tarvitaan, jotta oikeat ongelmat erotetaan kansalaisten holhoamisesta.  Suomi on saatu valmiiksi, jos viskiblogin pitämisestä joutuu hankaluksiin!?, päättää Sankelo.