Risikko: Kyllä avoimelle kansalais­keskustelulle toimivista terveys­palveluista

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko peräänkuulutti avointa keskustelua terveydenhuollon järjestämisestä kiertäessään Pohjois-Karjalassa tänään lauantaina: ?Mielestäni on sanottava kyllä avoimelle keskustelulle suomalaisille tärkeästä terveydenhuollon tulevaisuudesta. Vaaleihin ei saa mennä huppu silmillä, sillä äänestäjille kuuluu kuluttajansuoja.?

Risikon mukaan on päinvastoin kyettävä käsittelemään rohkeasti myös vaikeita ja keskeneräisiä asioita, sillä kuntavaalit ovat paikka vaikuttaa kansalaisten palveluihin. Kansalaisilla ja tulevilla päättäjillä on perusoikeus tietää konkreettisemmin terveyspalveluiden järjestämisestä, jotta heillä on mahdollisuus muodostaa asiasta mielipiteensä ja ottaa aiheeseen kantaa.

Risikko jatkaa, ettei kaikkien yksityiskohtien tarvitse olla valmiita keskustelua varten, mutta on oltava riittävä pohja, johon ottaa kantaa. Vaaleissa on mahdollisuus saada suomalaisilta evästystä suunnitelmille, sillä ihmiset haluavat vaikuttaa.

Käyttäkäämme tätä mahdollisuutta hyväksemme: kyllä avoimelle kansalaiskeskustelulle, demokratialle ja toimiville lähipalveluille.

Lisätietoja: Paula Risikko, p. 050-5113107