Ravi vaatii työpaikkoja tuovaa verouudistusta

– Verouudistuksen lähtökohtana on oltava työllisyyden ja kasvun tukeminen. Kun näemme, että kansantalouden kakku on liian pieni, niin sen jakaminen uudella tavalla ei auta. On leivottava isompi kakku, josta riittää jokaiselle, Ravi sanoo.

Kokoomuksen veromalli kiristäisi verotusta miljardilla eurolla. Verouudistus kiristäisi kuluttamisen verotusta ja keventäisi työn ja työllistämisen verotusta. Työllisyyden kasvu toisi Kokoomuksen arvion mukaan noin miljardin euron lisätulot.

-Kokoomuksen työllistävä veromalli lähtee siitä, että työn tekemisen ja vastaanottamisen pitää olla aina kannattavaa. Jokainen suomalainen, joka pääsee päivärahalta töihin, tukee talouskasvua ja keventää hyvinvointipalveluiden kustannuksia. Näin säästyy rahaa muuhunkin, Ravi toteaa.

Ravi vaatii, että mikäli varaa ansiotuloveron keventämiseen on, myös eläkeläisten verotusta kevennetään vastaavasti.

Ravi arvioi, että sitoutuminen ansiotuloveron keventämiseen vähentäisi myös painetta palkkakilpailuun.

– Työmarkkinakierroksella on orastavia palkkakilpailun merkkejä. Palkansaajat ovat oikeutetusti huolissaan inflaation kiihtymisestä. Työn verotuksen keventäminen on Kokoomuksen mielestä perusteltua myös perheiden ostovoiman turvaamisen kannalta, Ravi summaa.