Ravi: Nuorten syrjäytymisen torjuntaan tarvitaan järeämpiä keinoja

? Nuorten syrjäytyminen on vakava ongelma, jonka ratkaisemiseksi on löydettävä seuraavalla vaalikaudella entistä järeämmät keinot, Ravi painottaa.

Ravi pitää olennaisena sitä, ettei yhdenkään nuoren anneta tippua koulutusjärjestelmän ulkopuolelle.

? Jokaiselle peruskoulun päättävälle  nuorelle on etsittävä jatko-opintopaikka tai muu nuorelle itselleen sopiva ratkaisu. Esimerkiksi tällä hallituskaudella vakinaistettu ammattistartti on pelastanut monta nuorta ja antanut lisäaikaa tulevaisuuden pohdinnalle, Ravi sanoo.

Ammattistarttikoulutuksessa nuoret voivat peruskoulun jälkeen tutustua erilaisiin koulutusohjelmiin ja etsiä itselleen sopivaa vaihtoehtoa ohjatussa ympäristössä. Ravin mukaan apua pitääkin löytyä erityisesti opintojen nivelvaiheissa, joissa syrjäytymisen riski on suurin.

? Opinto-ohjaukseen panostaminen on aivan keskeisessä roolissa. Nuoret tarvitsevat ammattilaisen tukea omille valinnoilleen, Ravi kiteyttää.

Ravi pitää hyvänä myös sitä, että jatko-opintojen jälkeenkin vastavalmistuneet nuoret saavat vetoapua siirtyessään opinpolulta työelämään.

? Esimerkiksi korkeakoulujen rahoituksessa on kiinnitettävä opetuksen laadun ja vaikuttavuuden ohella enemmän huomiota myös valmistuneiden työllistymiseen, Ravi sanoo.