Ravi: Lisäpaukkuja elvytykseen

Hallitus on jo ilmoittanut aikaistavansa lisäbudjetin tekoa ja keskittyvänsä siinä elvyttäviin täsmätoimiin muun muassa työllisyyden ja koulutuksen osalta.

Lisäbudjetin valmistelu on vasta alkanut. Mielestäni kuitenkin jo tässä vaiheessa olisi hyvä etsiä lisävaroja, joita voitaisiin edelleen suunnata työllistäviin toimiin. Näitä varoja pitää etsiä myös valtiontalouden kehyksen ulkopuolelta. Kun kohdennukset harkitaan tarkoin, pienilläkin avustuksilla saadaan liikkeelle työllistäviä investointeja esimerkiksi kuntapuolella.

Tällä hetkellä kaikkein kiireellisintä on turvata yritysten rahoitus. Rahoitusmarkkinat ovat edelleen kireät luottamuspulan vuoksi eivätkä hyvätkään yritykset tahdo löytää halukkaita luotottajia.

Opposition elvytysesitykset eivät saa Ravilta hyväksyntää

Sekä Sdp että Vasemmistoliitto esittävät mittavaa lisävelanottoa kuluvalla viikolla julkistetuissa elvytyspaketeissaan. Opposition toimintatavoista kertoo paljon se, että heti kun Sdp esitti oman, yhden miljardin euron pakettinsa, Vasemmistoliitto pani paremmaksi tuplaamalla elvytysvaatimukset kahteen miljardiin. Hallituksen elvytystoimien pääpaino on ladattu ensi vuoden budjettiin, jossa jo nyt täyttyy EU:n huippukokouksessa sovittu 1,5 prosentin BKT-taso.

Vasemmistopuolueiden elvytyspakettien suuruudella nokittelu on lyhytnäköistä. Velkaa ei pidä ottaa kevein mielin, vaikka Suomen julkinen talous kestääkin väliaikaisen velkaelvyttämisen. Kokoomus vaatii, että eurot suunnataan tarkoin sinne, missä työllistävä vaikutus on nopein ja merkittävin.

Ravi osallistui lauantaina Joensuussa Kokoomuksen eduskuntaryhmän valtakunnalliseen Joulutuuletukseen. Tuuletustilaisuuksia järjestettiin kaikkiaan seitsemällätoista paikkakunnalla ympäri Suomea ja niihin osallistui yhteensä 41 kansanedustajaa. Joulutuuletuksen tarkoituksena oli käydä avointa keskustelua kuluneen vuoden tapahtumista ja kuulla suomalaisten ajatuksia ensi vuodesta sekä toivottaa lämmintä joulua glögin merkeissä.

Lisätietoja: Pekka Ravi, gsm 050 512 1970
Lisätietoja Joulutuuletuksesta: www.kokoomus.fi


Kuvat