Räty: Vihreät kuppaisi helsinkiläisten rahat maakuntiin

? Vihreät haluavat rangaista pääkaupunkiseudun asukkaita ruuhkamaksuilla ja vieläpä pumpata tuotot maakuntiin. Missä vaiheessa pääkaupunkiseudun asukkaat saavat tarpeekseen, Kokoomuksen Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Räty kysyy.

Ruuhkamaksut iskisivät pahimmin Helsingin keskustan pienyrittäjiin, joiden asiakasvirrat ohjautuisivat kehäteiden varrelle rakennettuihin ostoskeskuksiin.

Helsingin keskustaan on rakennettu merkittävästi lisää maanalaista pysäköintitilaa ja uusia hankkeita käynnistetään säännöllisesti. Vihreät on myös sitkeästi vastustanut keskustatunnelia, joka helpottaisi Helsinginniemen ruuhkia siirtämällä länsi-itäsuunnan läpikulkuliikenteen suurelta osin maan alle. Lisäksi tunneli vähentäisi päästöjä ja mahdollistaisi liikennemäärien laskiessa myös joidenkin keskustakatujen muuttamisen kävely- ja joukkoliikennekaduiksi.

Vielä ihmeellisemmäksi Vihreiden kannan tekee se, että puolueen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat myös Helsingin kaupunginvaltuuston jäseniä.

? Miten Sinnemäki ja Puoskari aikovat selittää tämän helsinkiläisille? Kokoomuksen mielestä helsinkiläisten veronmaksajien kukkaroa ei saa käyttää kotimaisena raiderahastona, Räty painottaa.