Petteri Orpo Kokoo­muk­sen eduskunta­ryhmän puheen­johtajaksi

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on valinnut puheenjohtajakseen kansanedustaja Petteri Orpon. Paikka vapautui, kun puheenjohtajana toiminut Jan Vapaavuori siirtyy elinkeinoministerin tehtävään.

Petteri Orpo (43) on turkulainen toisen kauden kansanedustaja. Hän on toiminut Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana vuodesta 2007. Orpon tilalle eduskuntaryhmän varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Arto Satonen.

Orpo korostaa edessä olevien poliittisten linjausten merkitystä ja peräänkuuluttaa kollegoiltaan rohkeutta vaikeisiinkin päätöksiin.

– Suomen talouden tilanne on vakava ja edessämme on myös vaikeita ratkaisuja. Näen kilpailukyvyn turvaamisen keskeisimpänä haasteenamme, sitä kautta syntyvät kasvu ja työpaikat. Meidän tehtävämme on viedä Suomea eteenpäin, Orpo sanoo.

Orpon mukaan ryhmän puheenjohtajan rooli on olla ennen kaikkea rakentava keskustelun mahdollistaja.

– Pääministeripuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävä on edistää myös hallituspuolueiden yhteistyötä. Pyrin omalta osaltani vaikuttamaan siihen, että löydämme yhteisen näkemyksen ja rohkeuden tarvittaviin toimiin hyvinvoinnin turvaamiseksi, Orpo toteaa.

Orpo kertoo tarttuvansa uusiin haasteisiin mielenkiinnolla.

– Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta. Suurimman puolueen eduskuntaryhmän johtaminen on merkittävä
ja vastuullinen tehtävä, johon tartun motivoituneena, Orpo totesi valintansa jälkeen.