Petteri Orpo: Kasvu ei synny veroja kiristämällä, SDP

Maatalousministeri, Kokoomuksen kansanedustaja Petteri Orpo tyrmää SDP:n esittämät veronkorotukset.

?SDP julkisti oman talouslinjansa, jonka mukaan he ovat edelleen valmiita kiristämään verotusta yhden miljardin euron edestä, tarvittaessa enemmänkin. Tämä on vastoin valtiovarainministeri Rinteen oman ministeriön asiantuntijasuosituksia?, Orpo huomauttaa.

?VM suositti eilen, että sopeutustoimien tulee painottua selkeästi menoihin, koska työllisyyssyistä kokonaisverotusta ei voi kiristää. Kokoomus on VM:n asiantuntijoiden kanssa samaa mieltä. Olemme jo aiemmin ilmoittaneet, että niin kutsutusta 50 ? 50 -säännöstä pitää luopua, koska lisäveronkiristykset uhkaisivat kasvua?, Orpo toteaa.

Kuluvalla vaalikaudella on jouduttu leikkaamaan menoja ja kiristämään verotusta yhteensä noin kuuden miljardin euron edestä. Hallitusohjelmassa sovittiin SDP:n vaatimuksesta, että puolet säästöistä tehdään leikkauksin ja puolet veronkorotuksin.

?Veronkorotusten tie on nyt loppuun kuljettu. Ohjelmassaan Rinne tavoittelee ennusteita suurempaa, kahden prosentin kasvua. Tämä ei synny ilman uusia investointeja. Kokoomus ei halua entisestään kiristää investointien verotusta, kuten SDP pääomatuloveroa korottamalla?, Orpo painottaa.

?Kokoomuksen linja on työn linja. Olemme tähän mennessä ainoa puolue, joka on esittänyt työelämän uudistuksia, jotta yhä useampi saisi töitä ja työllistämisen kynnys alenisi. Olemme esittäneet, että maltillisten palkkaratkaisujen onnistuessa valtio voisi keventää palkkaverotusta reippaasti. Tämä jättäisi perheille käteen lisää rahaa tilanteessa, jossa palkankorotusvara on pieni. Suomi nousee vain työllä?, Orpo päättää.