Petteri Orpo: Kakkara on kauhistus suomalaiselle työlle

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo ihmettelee Keskustan Sipilän ristiriitaisia viestejä. ?Toisella kädellä vaaditaan hallitusta suuriin leikkauksiin alijäämätavoitteen saavuttamiseksi, toisella taas kutkutellaan yrittäjiä leuan alta.”

?Sipilän esittämät vaatimukset yhden prosentin valtiontalouden alijäämätavoitteeseen pääsemisestä edellyttävät kovia leikkauksia ja veronkorotuksia. Epävarmassa taloustilanteessa ei ole tarkoituksenmukaista säästää Suomea hengiltä, vaan panostaa kasvuun ja työpaikkojen luomiseen?, Orpo muistuttaa.

?Keskustan suunnalta on monesti muistutettu, että Suomea ei saa säästää hengiltä. Tämä todetaan mm. Keskustan talous-, työllisyys- ja vero-ohjelmassa. Mielestäni Keskustan säästö- ja menonlisäysviesteissä viesteissä on ristiriita?, Orpo jatkaa.

?Hallitus tekee politiikkaa ajassa ja katsoo sopeutustarpeen kokonaisuutena. Vastuulliseen talouspolitiikkaan kuuluu olennaisesti toimien ajoittaminen oikein?, Orpo linjaa.  ?Kysynkin Sipilältä, mitä veroja hän olisi esityksensä takana seistessään valmis heti korottamaan,? Orpo ihmettelee.

Orpon mukaan kehysriihestä on saatava ulos kolmikärkinen täsmäratkaisu Suomen pelastamiseksi.  ?Velkaantuminen on taitettava laskuun ? tämä on Suomelle uskottavuustekijä ja kaikkien suomalaisten etu. Lisäksi on onnistuttava kuromaan umpeen kestävyysvajetta ja tehtävä vaikuttavia ratkaisuja uuden kasvun ja työpaikkojen synnyttämiseksi?, Orpo painottaa.

?Sipilän talousmalli merkitsisi miljardiluokan leikkauksia vuosittain. Aikaa seuraamaton jäykkä leikkauslinja on kiristävän ja kurjistavan finanssipolitiikan linja?, Orpo toteaa.

?Samalla Keskusta on valmis heittämään kapuloita hallituksen rattaisiin, kun se yrittää uudistaa julkisen puolen rakenteita nykyistä vahvemmiksi. Keskustan muutosvastarinta kuntapuolella ja jäykkä talouslinja muodostavat mallin, joka on kauhistus suomalaiselle kasvulle, yrittäjyydelle ja työlle?, Orpo tiivistää.