Petteri Orpo: Hallitus teki ison työn ? nyt on työmarkkina­järjestöjen vuoro

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo on erittäin tyytyväinen hallituksen kokoamaan rakennepakettiin. ”Pääministeri Kataisen hallitus teki tarvittavat linjaukset kestävyysvajeen umpeen kuromiseksi. Näin isoja uudistuksia Suomessa ei ole tehty 1990-luvun alun raskaiden päätösten jälkeen”, Orpo sanoo.

Hallitus teki ratkaisut, koska vaihtoehtoa ei ollut. Orpon mukaan tämä tapahtui yhdennellätöista hetkellä ? Suomella ei olisi ollut enää enempää aikaa odottaa.

Orpon mukaan Suomeen on nyt mahdollista synnyttää positiivisten päätösten kierre. Hallituksen tekemillä linjauksilla Suomi kääntyy pois konkurssin tieltä, mutta tämä ei vielä yksin riitä.

?Hallitus pääsi sopuun vaikeista asioista, joilla julkista taloutta tervehdytetään ja työvoiman tarjonta lisääntyy. Nyt on työmarkkinajärjestöjen vuoro paiskata kättä kilpailukyvyn vahvistamisen ja suomalaisten työpaikkojen puolesta?, Orpo sanoo.

Orpon mukaan hallituksen budjettiriihessä tekemät päätökset ovat vasta alku pitkälle sarjalle tarvittavia toimenpiteitä, joita Suomen pitäminen pinnalla vaatii.

?Nämä ratkaisut ovat alku työntäyteiselle syksylle. Sekä hallituksen että työmarkkinajärjestöjen on tehtävä vielä kovasti töitä, ennen kuin olemme kestävällä pohjalla,? Orpo muistuttaa.

Lisätietoja: Petteri Orpo p. 050 512 2043