Pääministeri Katainen: Vapaakaupan edistäminen tuo työtä Suomeen

?Suomalaista työtä haastetaan, suomalaisten hyvinvointipalveluiden tulevaisuutta haastetaan ja Eurooppaa haastetaan. Menetämme pysyviä työpaikkoja, kuntien kykyä tarjota palveluita tasa-arvoisesti eikä Eurooppakaan ole enää niin vakaa kuin aiemmin. Nyt ovat isot voimat liikkeellä?, sanoi pääministeri Jyrki Katainen Kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina Helsingissä.

Kataisen mukaan nyt pitää päättää, annammeko asioiden olla vai korjaammeko ja uudistammeko työtä, hyvinvointia ja Eurooppaa.

?Meitä päättäjiä ei ole valittu ummistamaan silmiä tosiasioilta. Meidät on valittu juuri tällaisiin vaikeisiin tilanteisiin, joissa pitää osoittaa suuntaa ja tehdä päätöksiä?, Katainen sanoi.

Suomen menestymisen kannalta tärkeää on Euroopan talouden vakaus.

?Onneksi suomalaisten enemmistö ajattelee, että Suomen on hyvä olla osa Eurooppaa. Enemmistön mielestä on hyvä, että Suomi korjaa Eurooppaa.?

Pääministeri Katainen näki suomalaisten työpaikkojen kannalta erittäin tärkeänä Euroopan sisämarkkinoiden kehittämisen ja vapaakaupan edistämisen.

?Haluaisin kehittää Eurooppaa, jossa sisämarkkinat syvenevät entisestään ja unioni toimii aktiivisemmin vapaakaupan edistäjänä. Mitä vapaampaa kauppa on, sitä helpompi suomalaisten yritysten on päästä markkinoille. Erityisesti pienen, vientivetoisen Suomen pitää olla äänekäs vapaakaupan edistäjä?.

?Nyt on kyse siitä, kykenemmekö sitoutumaan asioiden uudistamiseen ja korjaamiseen? Olen iloinen siitä, että Kokoomus on aina osannut katsoa eteenpäin ja tehdä työtä selkä suorana, oli se sitten helppoa tai vaikeaa?, Katainen sanoi.