Outi Mäkelä: Kyllä, terveys­palveluita kotiin!

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä on tyytyväinen keskiviikkona 17.10. julkistettuun ehdotukseen julkisen hallinnon ICT-strategiasta. Mäkelän mukaan kehitettävää kuitenkin riittää: hallinnon lisäksi myös palveluissa on pystyttävä hyödyntämää modernia teknologiaa aiempaa paremmin.

– Strategian myötä miljardiluokan farssit IT-hankkeissa jäävät toivottavasti historiaan, ja julkinen hallinto saadaan tälle vuosituhannelle. On myös hyvä, että julkisen tiedon avaamiseen kaikkien käyttöön pistetään vauhtia. Hienoa, että hallintoministeri Virkkunen on vienyt tätä asiaa eteenpäin, Mäkelä kiittelee.

Ehdotuksessa tunnustetaan, että Suomesta löytyy vielä paljon palveluja, joita voitaisiin sähköistää. Esimerkeiksi nostetaan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä opetus. Myös hallitusohjelmassa vannotaan tieto- ja viestintätekniikan nimeen, mutta toistaiseksi konkreettisia tuloksia on saatu odottaa.

– Toivon todella, että nyt ICT:n hyödyntämisessä kaikessa julkisessa toiminnassa päästään vauhdilla eteenpäin. Yksityisellä puolella teknologia on perusedellytys, ja käytännössä koko muu yhteiskunta elää digitaalista aikaa. Esimerkiksi potilastietojärjestelmät pitäisi laittaa vihdoin kuntoon niin, että jokaisen olisi mahdollista tarkastella omia tietojaan, uusia reseptejä ja hoitaa ajanvaraukset kotoa käsin. Jo tällä olisi suuri vaikutus ihmisten arkeen, Mäkelä korostaa.

Lisätietoja: kansanedustaja Outi Mäkelä, p. 050 512 2877