Orpo: SDP lisää koristeita hallituksen kuuseen

Sdp:n esitykset ovat pitkälti yhtäläiset hallituksen jo aiemmin tekemien päätösten kanssa, mutta niihin on päälle liimattu vain suurempi hintalappu. Hallituksen esitykset on kohdistettu mahdollisimman työllistäviin kohteisiin ja toimien tavoitteena on saada paras hyöty suhteessa panostuksiin. Sdp on sitä vastoin lähtenyt liikkeelle nokittamalla lisärahaa ilman tarkempaa arviota syntyvistä hyödyistä.

Sdp vertaa esitystään hallituksen helmikuulle suunnittelemaan lisäelvytyspakettiin, joka on vielä suunnitteluvaiheessa. Sosialidemokraattien esityksiä on kuitenkin verrattava hallituksen ensi vuoden budjetin sisältämiin elvytystoimiin. Niihin verrattuna sosialidemokraattien esitykset paljastuvat jälleen kerran ontoiksi. Korttipöydässä tällaista taktiikkaa kutsuttaisiin bluffaamiseksi.

Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on puhunut vaihtoehdottomuuden ajan loppumisesta, mutta puolueen esittämät toimet ovat edelleen kaukana todellisesta vaihtoehdosta. On tietenkin positiivista, että Sdp:ssä ollaan valmiita tukemaan hallituksen linjaa.

Lisätietoja: Petteri Orpo, gsm 050 512 2043, petteri.orpo@eduskunta.fi


Kuvat