Orpo: Kokoomus haluaa helpottaa työllistämistä

Rantakankaan mukaan Kokoomus ajaa hallituksessa suurteollisuuden etuja viitaten mm. Kela-maksun poistoon ja eläkepäätöksiin.

”Kokoomus toimii sen puolesta, että työnteko ja työllistäminen on aina kannattavaa. Viime aikojen päätökset muun muassa työnantajien Kela-maksun poistamisesta tähtäävät työn hinnan alentamiseen ja työllistämisen helpottamiseen”, Orpo painottaa.

”Se, että työn verokiilaa kavennetaan, on nimenomaan palkansaajan etu. Yrityksiä kannustetaan työllistämään alentamalla työnteon verotusta. Tämä koskee myös pieniä yrityksiä kansainvälisessä kilpailussa olevien yritysten ohella”, Orpo muistuttaa.

”Olen pettynyt Rantakankaan tapaan, jolla hän syyttää Kokoomusta epälojaaliudesta hallituskumppaneita kohtaan. Kokoomuksella on ollut erinomainen yhteistyö niin hallituspuolue Keskustan kuin palkansaajajärjestöjenkin kanssa. Yhteisesti sopimalla on pystytty tarttumaan sekä taloustaantuman että väestön ikääntymisen aiheuttamiin haasteisiin. Työn verotusta on alennettava, jotta työllisyysaste saadaan nousuun. Tämä on ainoa tapa turvata nykyisenkaltaiset hyvinvointipalvelut”, Orpo painottaa.

”Antti Rantakankaan tarve syytellä Kokoomusta kertoo hermostuneisuudesta Keskustan sisällä”, Orpo arvioi.

Lisätietoja: Petteri Orpo, puh. 050 512 2043


Kuvat