Orpo: Kerro uskottava vaihtoehto, Soini

?Viime eduskuntavaalien jälkeen ei vaalien suurimmalla voittajalla perussuomalaisilla ollut rohkeutta osallistua hallitukseen ja kantaa vastuuta. Nyt kun vaativia päätöksiä on tehty ja Suomea luotsattu läpi eurokriisin ja kansainvälisen taloustaantuman, näyttää hallitusvastuu Soinistakin houkuttelevalta?, Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo toteaa.

?Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoo avoimesti, että hallituskaavailut ovat kulisseissa jo täydessä käynnissä (Maaseudun Tulevaisuus 5.4.) Onko perussuomalaisten nykyinen linja pelata kabineteissa ohi kansan tahdon? Eiköhän kuitenkin anneta äänestäjien ratkaista seuraava hallituspohja vaalitulosten perusteella?, Orpo suosittelee.

?Suomalaiseen demokratiaan kuuluu, että hallitus tekee politiikkaansa, oppositio luo sille vaihtoehdon ja kansa ratkaisee, kenen linja saa tuen. Soinin pitäisi valtapelien sijaan keskittyä siihen, että perussuomalaiset esittäisivät uskottavan vaihtoehdon, joka sisältää muutakin kuin EU:n vastustamisen. Erityisesti, kun kaikesta kritiikistä huolimatta perussuomalaiset eivät halua erota EU:sta tai edes eurosta?, Orpo huomauttaa.

?Perussuomalaisilta en ole tähän päivään mennessä kuullut, miten kokonaisuudessaan Suomi Oy:n asiat hoidetaan. Ei muuten ole ollut eurokriisinkään hoidon osalta uskottavaa ja toteutuskelpoista linjaa. ?Letkut irti kriisimailta? ei oikein riitä vaihtoehdoksi, kun talous sakkaa?, Orpo sanoo.