Mäkelä: Uuden hallintotason sijaan etsittävä ratkaisuja arjen ongelmiin

 

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä on tyytyväinen hallituksen eilen sopimaan kuntarakennelain luonnokseen. Hänen mukaansa rakenteiden uudistaminen on välttämätöntä ja rakennelaki antaa hyvän pohjan edetä selvityksiin.

”Metropolialueella selvitystyö on jo käynnistynyt ja odotamme mielenkiinnolla tuloksia. Alueen huoltosuhde on parempi kuin muilla seuduilla, mutta haasteita palveluiden tuottamisessa on täälläkin. Metropolialueen toimivuus on koko Suomen kilpailukyvyn kannalta keskeinen”, Mäkelä muistuttaa.

Mäkelä toivoo, että alueen kunnat löytävät ratkaisuja, jotka helpottavat ihmisten arkea sekä pitää päätöksenteon ihmistä lähellä.

?Byrokratiaa ja kustannuksia on kevennettävä, ei lisättävä. On vaikea käsittää, kuinka uusi hallinnon taso auttaisi tässä. Annetaan kuitenkin selvityshenkilöille työrauha?, Mäkelä sanoo.

Lausuntokierrokselle lähtevä rakennelaki on merkittävä etappi kuntauudistuksen toteuttamisessa. Mäkelä kiittelee ministeri Virkkusen panosta asiassa.

”Uudistus etenee oikein – systemaattisesti, ihmisiä kuullen ja selvityksiin pohjautuen. Päätökset mahdollisista liitoksista tehdään aikanaan kunnissa, mutta on tärkeää että ne perustuvat tietoon pelkän tunteen sijaan”, Mäkelä sanoo.

Hän kannustaa kuntapäättäjiä pohtimaan ratkaisuja ennakkoluulottomasti ja avoimin mielin.

”Ratkaisut löytyvät vain etsimällä. Tärkeintä on turvata arjen palvelut”, Mäkelä toteaa.

Lisätietoja: Outi Mäkelä, p. 050 5122877